گوهرنشانی(مخراجکاری)

گوهرنشانی نام ایرانی مخراجکاری یا مرصع کاری می باشد. واژه گوهرنشانی برگرفته از نشاندن گوهر بر روی فلزات قیمتی است. در واقع فرایندی که طی آن روی سطح فلز قیمتی قلم کاری شده و انواع سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی روی فلزات گرانبها نصب می گردند را گوهرنشانی می نامند.

این شاخه شغلی را می توان، یکی از اساسی ترین مشاغل موجود در صنعت طلا و جواهر معرفی کرد. چرا که از طرفی سازندگان با روش های مختلف اقدام به ساخت انواع پایه های زیورآلات می نمایند و از طرف مقابل نیز گوهرتراشان انواع سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی را به روشها و سبک های مختلف تراش می دهند. اما در انتها هیچیک از این محصولات قابل استفاده برای مصرف کننده نیست مگر آنکه سنگ های تراش خورده، توسط مهندسین گوهرنشانی، بر روی پایه های ساخته شده نصب گردند و با قلم زنی در اطراف و میان آنها به زیبائی کار افزوده شود.

در ساخت زیورآلات یا تراش سنگ های جواهر، استفاده از تجهیزات و ماشین ابزارهای پیشرفته، حضور نیروی انسانی را به شکل قابل توجه ای کاهش داده است و اغلب فعالیت های فوق در انبوه سازی را می توان توسط ماشین ابزارهای اتوماتیک و پیشرفته انجام داد. اما برای نصب سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی بر روی فلزات گرانبها، البته با توجه به گوناگونی انواع سنگهای قیمتی و همچنین خواص مختلف هر گونه، اکثریت فعالیت های مورد نیاز در مراحل گوهرنشانی، توسط نیروی انسانی ماهر انجام میگیرد و هنوز تکنولوژی نصب سنگ های قیمتی روی فلزات گرانبها به شکل دیگر شاخه های شغلی این صنعت وجود ندارد. لذا با توجه به مطالب بالا می توان اذعان نمود گوهرنشانی یکی از موثرترین مشاغل موجود در صنعت طلا و جواهر بوده و همچنان به عنوان یک تمام کننده، حلقه های شغلی این خوشه صنعتی را به یکدیگر متصل می کند و به همین دلیل بازار کار خوبی برای نیروی های انسانی خواهد داشت.

ابزارهای مورد نیاز برای یک نفر:

فضا 1متر در 2 متر

میز کار

موتور فرز کامل

انواع مته های مورد نیاز

انواع قلم های مورد نیاز

ابزارهای کمکی مانند ذره بین و غیره

شرایط بازار کار:

هنرجو پس از آموزش کامل میتواند به عنوان مهندس گوهرنشانی اقدام به تاسیس کارگاه نموده و شروع به فعالیت نماید.

هنرجو پس از آموزش کامل میتواند به عنوان وردست در کارگاه فرد دیگری شروع به فعالیت نماید.

هنرجو پس از آموزش کامل میتواند به عنوان یک کارمند در کارخانه ای استخدام شده و امرار معاش نماید.

برای اطلاع از جزئیات هر سبک، روی گزینه مورد نظر کلیک بفرمایید.

  1. سبک قلم خور
  1. سبک کاسه ای
  1. سبک چنگی
  1. سبک ریلی

فلاور ستینگ، وکس ستینگ، انویزیبل، ماکرو ستینگ و … نیز از سبک های جدید در این شاخه شغلی بشمار می روند.